diumenge, 23 de maig del 2010

Cal que neixin flors a cada instant

Avui pot ser que es compleixi un somni, tantes altres vegades frustrat. Avui es pot convertir en realitat una il·lusió tantes vegades desitjada. Ha nascut una flor, però en calen més.

Moltes han estat les temptatives de fundar un club de rugbi a les nostres contrades, de moment cap d’elles han estat fructíferes. Totes han fracassat per el mateix, dons cap dels consistoris que han anat passant, ha cregut convenient satisfer la necessitat d’aquest col·lectiu. Em sembla entendre la necessitat de tenir unes instal·lacions adequades per poder subsistir, i des d’aquí volem convèncer de la urgència vital amb la que cal afrontar aquesta problemàtica. Queda clara la voluntat i empenta dels banyolins per arrelar aquest esport i amb la mateixa convicció ha de respondre la regidoria d’esports i el mateix Alcalde, dons un dels punts claus del seu programa electoral, era el de fomentar la practica esportiva per tothom.

A començaments d’estiu passat una colla d’amics començaren a quedar a les tardes, al Parc de la Draga, per jugar o simplement fer corre un Soul. L’activitat despertava molta expectació, i acostava als curiosos. Dons veure un grapat de sonats que corren darrera d’un meló i no dubten a llançar-se a sobre del company d’un forma poc delicada, sempre trenca la monotonia de l’estany. L’empresa va anar agafant forma i de mica en mica, més eixelebrats van sumar-se a l’aventura. Quino Sanchez, professor d’educació física a l’I.E.S. Josep Brugulat, que havia portat ell sol el nou projecte, si van afegir Alejandro Robert i Bernat Llobet. Avui els tres tècnics compten amb una plantilla de 23 jugadors, que conformen el primer equip, i una vintena de jugadors en edat cadet, que ja defensen els colors del Banyoles Club de Rugbi. Ahir 22 de maig els nois de Banyoles van afrontar el seu bateig amb orgull. A Torroella de Montgrí, dins del marc del RUGBY ROCK, els banyolins va disputar un triangular entre els clubs d’Arenys, de recent creació i els Bandolers de Santa Coloma de Farners. El Blaus van imposar-se en els dos enfrontaments 5-0 davant de l’Arenys i 7-5 contra els Bandolers, fent gala d’una molt bona defensa i un atac molt ràpid. Un bon inici sempre il·lusiona.