dissabte, 23 de gener del 2010

Barça i Granollers a Banyoles

Podem dir amb orgull, per que és així, que el Pla de l'Estany sóm una de les comarques a on es practica més esport i amb més varietat. Cal dir que l'entorn ens és molt favorable, fins i tot l'estany sembla fet a mida amb els seus sis mil tres cents metres, proporciona una bona pista d'atletisme o simplement per fer-hi un tomb caminant ja val la pena, afegint que la geografia de la zona no és molt accidentada la exigència física és molt baixa. A conseqüència el nombre d'esportistes no federats és molt elevat. L'estany ens permet fer també tot tipus d'esport aquàtic no motoritzat, passant per un dels esports amb més solera a la comarca com és el rem o les noves modalitats del piragüisme, recentment importades a Banyoles com el caiac polo. Tres clubs de futbol, un d'handbol, atletisme, tennis, natació i un de basquet, completen el panorama esportiu del cap de setmana banyolí, i si no passa res de nou aviat la Ciutat de Banyoles comptarà també amb un equip de rugby, volei i hoquei. La gent de la comarca ,per qui no se'n faci la idea, ha aprofitat al màxim els espai naturals dels voltants de l'estany per l'oci i lleure, amb repercussions positives, com els esportistes i excursionistes, que ens visiten i altres més problemàtiques, escombraries, destrosses en mobiliari urbà, etc...

Un dels punts forts de l'actual consistori banyolí, és el de promocionar tots els esports de forma igualitària. En els últims anys la Ciutat de Banyoles ha firmat diferents convenis de col·laboració amb Clubs, empreses i Federacions. Un dels primers va ser Sacir Vallehermoso, qui va donar una forta empenta a l'handbol banyolí, després va ser el torn del Barça i més tard la Federacion Española de Futbol. Avui sembla que Banyoles gaudeix de millors instal·lacions esportives, tot i que queda per acabar un pavelló a la zona de la Farga, i no sembla que puguin complir el termini fixat per la finalització de les obres, i ha saltat del pressupost la construcció d'una pista coberta a l'escola del Pla de l'Ametller, de moment. Fets com aquests porten a pensar, encara que de vegades inconscientment, que l'Ajuntament només hi és per fer-se la foto. Tot i això, des de la regidoria d'esports, ahir ens van portar a Banyoles el Barça i el Granollers per fer les delícies dels amants de l'handbol. Fet que des d'aquí els vull agrair.

Aprofitant la parada de la lliga per l'europeu, Granollers i Barça es van desplaçar fins a Banyoles. El partit va servir per preparar la tornada a la competició i donar oportunitat de bregar-se als més joves. Amb autoritat van dominar durant tot el partit els blaugranes, que van anar per davant en el marcador, sense veure perillar el resultat en cap moment. Tan sols en la primera part el Granollers va oferir resistència, amb una gran actuació d'Ohlander, però sense aconseguir posar nerviosos els homes de Pascual. En la segona part, els contraatacs i la efectivitat de Nagy va sentenciar el partit en favor dels cules. La ocasió ens va permetre poder gaudir de moltes de les estrelles del Granollers i Barça, que no estan disputant l'europeu, Rutenka, Salva Puig, Albert Rocas, Manel Perez, David Barrufet que no va jugar però si es va fer un fart de firmar i fotografiar-se amb tothom. Va resultar una bona oportunitat per poder veure les joves promeses de l'handbol d'alt nivell també, el jove porter Gonzalo va bordar els quinze minuts que va jugar amb grans aturades de mèrit, refermant una vegada més el seu lloc dins del primer equip del Barça.


Barça 31-25 Granollers